Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κου Δημήτρη Μπαξεβανάκη στο νέο κτίριο του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου στα Μέγαρα.

Στην επίσκεψη παρευρέθησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής κος Χαράλαμπος Λόντος, ο Βουλευτής και Γραμματέας της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κος Πάνος Σκουρολιάκος, ο Διευθυντής του Υπουργικού Γραφείου του κου Μπαξεβανάκη, Θέμης Κοτσιφάκης ,ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κος Θεόδωρος Γατσώρης, πλήθος εκπαιδευτικών και Διευθυντών σχολικών μονάδων της περιοχής.

Ο Υφυπουργός τόνισε την σημασία που έχει για την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία πρέπει και στη συνείδηση της κοινωνίας να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Μίλησε για τις διεξόδους των αποφοίτων σε ΤΕΙ / ΑΕΙ , μαθητεία , ΙΕΚ, για τις ηλεκτρονικές εγγραφές οι οποίες θα επεκταθούν την επόμενη χρονιά και στην Πρωτοβάθμια αλλά και στην Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και θα συμμαζέψουν την γραφειοκρατεία.

Τέλος αναφέρθηκε στην κατάργηση του θεσμού των δικαιολογημένων απουσιών και των δικαιολογητικών, που αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης.

 

Leave a Reply